
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα βαλσαμόμελου! Απολαυστικό και εύκολο δείπνο, έτοιμο στο τραπέζι σας σε περίπου 30 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος!
Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση!!
Συστατικά
Για τις μπριζόλες:
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες (4 τεμάχια)
• Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
• Διάφορα καρυκεύματα, κατά βούληση
Για τη σάλτσα:
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
• 1/2 φλιτζάνι βαλσαμόμελο
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα μελιού Dijon
• Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Χοιρινές μπριζόλες.
1. Μαρινάρετε 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες με αλάτι πιπέρι και διάφορα καρυκεύματα.
2. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ζεστό τηγάνι να ζεσταθεί.
3. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και σοτάρετε από κάθε πλευρά για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για συνολικά 6 λεπτά. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τα 6 λεπτά γιατί αργότερα θα ξαναζεστάνουμε τις χοιρινές μπριζόλες στη σάλτσα. Βγάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι.
Σάλτσα.
1. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο άδειο πλέον τηγάνι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε τη 2η κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι βαλσαμόμελο και μαγειρέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
3. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon - αυτό θα πήξει τη σάλτσα. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι, αν χρειάζεται.
4. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες ξανά στο τηγάνι και ζεστάνετε ξανά ρίχνοντας τη σάλτσα παντού.
Πρόταση σερβιρίσματος.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο κρεμμύδι και σερβίρουμε με ψητά σπαράγγια, πατάτες ή φρέσκια σαλάτα.
Μία συνταγή από την Olya