Καλάθι

  • Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Συνταγές

Κοτόπουλο με Βαλσάμικο Πορτοκάλι

  • 2021-01-28

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο ψητό, κομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα βαλσάμικο με φρέσκο πορτοκάλι
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1⁄2 φλιτζάνι μέλι

Μέθοδος

  • Ανακατέψτε τη κρέμα βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε μπολ. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο μπολ και σκεπάστε καλά με μεμβράνη. Μαρινάρετε στο ψυγείο έως 2 ώρες
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Μην πετάξετε τη μαρινάδα
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω σε σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήστε το ακάλυπτο για 1 ώρα
  • Για τη σάλτσα, βάζετε τη μαρινάδα και το μέλι σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά το ήμισυ και να γίνει πυχτό
  • Βουρτσίστε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα μετά από 30 λεπτά ψησίματος και ανά 15 λεπτά


Συνταγή που έχει δημοσιευτεί στο food.com

Κερδίστε 10% έκπτωση με την εγγραφή σας

Για νέα, προσφορές & εκπτώσεις